Blueberry lemon muffins recipe

De zon scheen, en al was het maar van korte duur, ben ik helemaal in een zomerse stemming. Of eigenlijk meer in een lentige stemming, maar dat is dan weer geen woord, hoe dan ook ik kan niet wachten tot het lente is, en de zon zich weer laat zien. . Dus vandaag besloot ik muffins te maken met citroen en blauwe bessen, en ze zijn errug lekker geworden, al zeg ik het zelf. Dus in deze blogpost een recept voor lekkere en makkelijke lentige (daar moet een beter woord voor zijn) muffins.

Ingrediënten

 • 275 g Bloem
 • 200 g Suiker
 • 1 theelepel Bakpoeder
 • 100 ml Olie
 • 200 ml koud water
 • flinke scheut citroensap
 • een handjevol Blauwe Bessen
 • Optioneel, geraspte citroenschil van 1 citroen

Recept

Meng alle droge ingrediënten, de bloem, suiker en bakpoeder, in een grote kom. Doe alle andere ingrediënten erbij, en meng het goed. Doe hier de blauwe bessen door, hoe langer je roert hoe paarser het beslag wordt, wat ik erg vermakelijk vond. Nu kun je het beslag in de cake vormpjes doen, dit recept is goed voor ongeveer 14 muffins. Ow ja, vergeet niet de oven voor te verwarmen op 180 graden, zoals ik wel deed. Nu komt het moeilijkste deel van het hele recept, wachten tot de muffins klaar zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten. Laat de muffins nog zo’n 10 minuten afkoelen voordat je ze allemaal opeet.

p1180862

 

p1180901

p1180886

p1180870

 

Of je deze muffins van plan bent te maken of niet, ik hoop dat je het als nog leuk vond om te lezen, want tja recepten lezen voor de foto’s is ook heerlijk.

ev2fqsv

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Blueberry lemon muffins recipe

 1. Ahh, het water loopt me in de mond! Ze zien er super goed uit! Ik ga nu maar gauw aan de kook, voordat ik de zoetige snacks uit de kast wil trekken. Haha!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s