Recipe: When life gives you lemons…

Als het leven je citroenen geeft, dan maak je uiteraard een citroen meringue taart. Helaas kreeg ik geen netje citroenen aangereikt, en moest ik ook gewoon in de rij staan voor de kassa om af te rekenen. Deze taart stond al lang op mijn lijstje met dingen die ik nog wil bakken, gister was de dag om ‘m dan eindelijk te bakken, en hij is heerlijk geworden, al zeg ik het zelf. En al ziet het er misschien wat gecompliceerd uit met alle lagen, is het eigenlijk best wel een makkelijk receptje.

Processed with VSCO with a4 preset

The Recipe

Voor een taartvorm van 24 cm, en ongeveer 12 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem:

  •  225 gram bloem
  • 160 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

De lemon curd:

  • 50 gram maizena
  • 130 gram suiker
  • sap en rasp van 2 citroenen(2 citroenen dus)
  • 250 ml  water
  • 3 eidooiers
  • 60 gram boter

Voor de Meringue

  • 3 eiwitten
  • 100 gram suiker                                                                                                                                                                                                                                                                          1) vet je taartvorm goed in   2) Meng alle ingrediënten voor het deeg, kneed het en rol het uit tot een plak die in je vorm past, en prik wat gaatjes in de bodem met een vork    3) Nu kun je beginnen aan de lemon curd, doe de maizena, citroen, suiker en water in een pannetje op laag vuur,  en blijf roeren tot het mengsel de textuur van behanglijm heeft   4) Haal de pan van het vuur en roer de boter en daarna de eieren door het mengsel, blijf goed roeren zodat je eieren niet stollen ( anders heb je citroen gebakken eieren, wel bijzonder)  5) Giet de lemon curd in de taartbodem en bak voor ongeveer 30 minuutjes op 180 graden  6) klop de eiwitten stijf, en voeg beetje bij beetje de suiker toe  7) Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen, dan kun je het eiwitschuim erop uitsmeren zo glad of piekig als je wil  8) Als je zo’n super coole brander hebt een je die nu gebruiken, zo niet kun je de taart nog even 8 minuten in de oven steken, tot het eiwitschuim mooi bruin is bovenop

Als je dit recept maakt, gebruik een springvorm, anders moet je de taart net als ik met allerlei goochel truces die de taart enigszins pletten uit de vorm zien te krijgen.

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Een stukje citroentaart eten in het zonnetje geeft mij echt een ultiem zomergevoel, en dat kan nooit kwaad. Heb je weleens citroen meringue taart op?

ev2fqsv

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s