Recipe: Bramentaart

Van mijn goede voornemen om in de vakantie elke week 2 keer een post online te zetten is helaas niks gekomen, en nu moet ik alweer naar school. Maar om de laatste dag van de vakantie maakte ik zondag een heerlijke taart met bramen uit eigen tuin (wat het nog een beetje leuker maakt). En vandaag het recept voor de bramentaart, een beetje als een appeltaart maar dan met bramen (duh).

P1290518P1290473

Recipe

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vullling

  • 300 g bramen (diepvries of vers)
  • 150 g suiker
  • 2 theelepels maizena
  • scheutje water

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet je bakvorm in
  2. Voor het deeg, meng alle ingrediënten door elkaar en mix totdat er een deeg ontstaat, kneed tot het deeg soepel is bedek hiermee de bakvorm, en hou wat achter voor de bovenkant.
  3. Verwarm de bramen en de suiker in een pannetje tot het zacht is, meng de maizena met wat water en giet beetje bij beetje bij het bramenmengsel tot er een soort jam ontstaat.
  4. Vul de bakvorm met het bramenmengsel, rol het deeg uit tot kleine reepjes en leg ze bovenop de taart in een geruit patroon.
  5. Bak voor ongeveer 40 minuten, en maak af met wat poedersuiker over de bovenkant.

 

P1290527P1290506

Misschien niet echt een zomerse taart, maar ach het weer is ook niet echt zomers en het is wel een hele lekkere taart.

ev2fqsv

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s