Recipe: Pumpkin Spice White Chocolate Chip Cookies

Het is weer volop herfst, en behalve kou en regen betekent dat ook dat het weer tijd is voor herfstige baksels. Vandaag heb ik een recept voor misschien wel de allerlekkerste koekjes die ik ooit op heb, knapperig van buiten zacht van binnen, met stukjes witte chocola en heerlijke herfstige kruiden. Perfect om te eten met een grote kop thee terwijl je een goed boek leest bij de open haard (of bij een open haard video op je laptop).

P1300401

               Recipe

voor ongeveer 24 koeken

  • 2 tl ‘pumpkin spice’ (1 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat, 1/4 tl gember, 1/8 tl kruidnagel)(je kunt ook gewoon speculaaskruiden gebruiken)
  • 240 gram boter
  • 180 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 320 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 100 gram (gehakte) witte chocolade

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden 2. Klop de boter en suiker tot het een glad geheel wordt, meng vervolgens een voor een se eieren erdoor 3. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kruiden en gehakte chocola door het beslag 4. schep kleine bolletjes beslag op de bakplaat (ze lopen nogal uit dus zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes) 5. bak de koekjes voor ongeveer 10 minuten, en laat ze vervolgens nog even afkoelen voordat je ze opeet. Eet Smakelijk!

P1300380P1300390P1300394

Houden jullie ook zo van alle soorten herfst baksels?

ev2fqsv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s